Företag & utbud

I Hällefors-Grythyttan bor och verkar många företagare som ger liv åt bygden. Här finns traditionella företag och initiativrika entreprenörer – allt du behöver: elektriker, rörmokare, friskvård, frisörer, hotell, golvläggning, restaurang, konferensanläggningar, möbelaffär, möbeltillverkning, pizzerior, plåtslageri, livsmedelsbutiker, bensinmackar, Systembolag och ombud, postservice och paketutlämning, apotek, skoaffär, urmakare, osttillverkning, ekologiskt jordbruk, prisbelönt bageri, pub, bilförsäljare och -verkstad, åkeri, trädgårdsskötsel, skönhetssalong, vintillverkning, byggservice, bygg- och järnhandel, blomsterhandel och mycket mer.

Möjligheterna för fiberuppkoppling i tätorterna Hällefors och Grythyttan är idag nästan 100% vilket underlättar för företagande och att jobba från hemmet.

Även bostadsrättsföreningar och hyreshus har i det närmaste full möjlighet till en bredbandshastighet om 100 Mbit/s. Fiber anses som en framtidssäker lösning för bredband och den teknik som levererar bäst prestanda.